Geschiedenis

Zo veel is veranderd, zo veel ook niet

Sinds 1913 zijn traditionele ambachten bij Huiskamp de maatstaf voor een goed product. De rouwkoets is inmiddels vervangen door de rouwauto en ook de werkwijze is met zijn tijd meegegaan. Onze visie op rouwvervoer is echter altijd blijven bestaan.

Huiskamp jubileumfilm

Bekijk hier de film die we ontwikkelden in het kader van honderd jaar Huiskamp in 2013!

Rouwvervoermiddelen sinds 1913

In 1913 startte de heer G.B. Huiskamp zijn wagen- en rijtuigmakerij. Het Winterswijkse bedrijf bouwde verschillende soorten koetsen, van chique rijtuigjes voor de elite, tot de koets voor het lokale bakkertje. Een bedrijf in Zelhem gaf Huiskamp destijds de opdracht voor de bouw van een staatsie-rouwkoets. Deze koets werd in de uitvaartbranche zó goed ontvangen, dat Huiskamp meerdere opdrachten voor rouwkoetsen kreeg en zich vanaf dat moment is gaan specialiseren in het maken van rouwvervoermiddelen. 

Mijlpalen in 1985 en 2000

In 1985 namen Willie Bruntink en Hans Legters het bedrijf aan de Goudvinkenstraat in Winterswijk samen met hun echtgenotes van de heer Huiskamp over. In 2000 werd het pand in het centrum van Winterswijk verruild voor een prachtig nieuwbouwpand op het industriegebied van Winterswijk.

Huiskamp tegenwoordig

In de modern geoutilleerde fabriek van Huiskamp zijn tegenwoordig circa 30 ervaren vakmensen en een aantal enthousiaste leerlingen werkzaam. De gespecialiseerde ontwerpers, plaatwerkers, bankwerkers, stoffeerders, autospuiters en monteurs bieden u een hoogwaardig totaalpakket op het gebied van rouwvervoer. Het team houdt zich dagelijkse bezig met de bouw, renovatie, optimalisatie, reparatie, import en het onderhoud van uitvaartvervoermiddelen.